Балотаж на президентските избори в Черна гора се провежда днес.  Един

...
Балотаж на президентските избори в Черна гора се провежда днес. 
Един
Коментари Харесай

Балотаж в Черна гора: Опонентът на настоящия президент има шансове за победа

Балотаж на президентските избори в Черна гора се организира през днешния ден. 

Един против различен се изправят актуалният държавен глава Мило Джуканович, който заема лидерски постове от 33 години насам, и икономистът Яков Милатович, чиято партия " Европа в този момент " е едвам на няколко месеца. След първия тур през март Джуканович получи най-вече гласове при изборна интензивност близо 64%. И двамата претенденти обаче бяха надалеч от нужните 50 на 100, с цел да завоюват вота. Социолозите дават шансове за победа на Милатович, който разчита на поддръжка от някои партии, отпаднали на първия тур. След два месеца в Черна гора ще се проведат и предсрочни парламентарни избори. Повече от 540 хиляди души имат право на глас. Избирателните секции вече отвориха.

" Надявам се на почтени и демократични избори. Надявам се нашият претендент да завоюва, това чакаме от 30 години. Надявам се, че хората в страната ще трансформират нещо в системата ни ", споделя Данило Вельович, гражданин на Черна гора.

" Като множеството жители, и аз желая промени към по-добро и всички знаем какво значи това ", споделя черногорецът Милан Попович.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР